Mindfulness training

Mindfulness training

leeg

Mindfulness Training

Ook wel ‘aandachttraining’ genoemd, is een krachtige methode om stress, chronische pijn en psychisch/fysiek lijden te verminderen en om te leren een actieve bijdrage te leveren aan je gezondheid en welzijn.
Lees meer over wat mindfulness is en wat voor effect het kan hebben >

Mindfulness-training is opgebouwd uit:

  • Een persoonlijk intake gesprek, dit gesprek is vrijblijvend.
  • Acht wekelijkse groeps-sessies van 2,5 uur of acht individuele sessies van 1,5 uur.
  • Wekelijkse oefen-cd’s voor thuis en/of hand-outs om te lezen. Desgewenst kunnen er vervolgsessies worden gepland.

De training kan een aanvulling zijn op andere behandelmethoden, bijvoorbeeld individuele therapie en/of het gebruik van medicatie. Er zijn geen specifieke fysieke vereisten.

De sessies bestaan uit begeleide aandacht- en concentratieoefeningen, eenvoudige bewegingsoefeningen, zit- en loopmeditaties en oefeningen om het bewustzijn in het dagelijkse leven te vergroten. De ervaringen van deze oefeningen worden nabesproken. Ook wordt er aandacht besteed aan psycho-educatie.

Huiswerk, oefeningen met behulp van cd’s, vormt een wezenlijk onderdeel van de training. Motivatie, trouwe aanwezigheid en de bereidheid dagelijks 60 minuten aan de oefeningen te besteden zijn daarom voorwaarden voor deelname. In de nabespreking tijdens de bijeenkomsten kun je, als je wilt, je persoonlijke ervaringen delen.

De training wordt begeleid door 1 trainer. Voorafgaand aan de training zal een persoonlijk gesprek plaatsvinden om kennis te maken en na te gaan of de training bij je verwachtingen past. Om de geleerde vaardigheden blijvend in je leven te kunnen integreren zullen er na de training vervolgbijeenkomsten georganiseerd worden.

Praktisch

Data
De groepen starten 3x per jaar in januari, april en september.
Op woendagmiddagen van 13.00 – 15.30 uur.
Voor exacte data zie agenda >.

 

Trainer
Matt Stavenuiter-Tyssen, mede-eigenaar van eigen praktijk ‘Hart&Ziel’ , werkzaam als personal coach en Mindfulness-trainer. BIG-geregistreerd.

Locatie
De trainingen worden gegeven in onze sfeervolle praktijklocatie Centrum Hart&Ziel op de eerste verdieping van Sluijsweijdt 9.

Kosten
De kosten bedragen 560 euro voor de hele training inclusief intakegesprek en materialen. Voor betalingsvoorwaarden en zakelijk tarief zie hier. Werkgevers, en uitkeringsinstanties vergoeden soms de gehele of een gedeelte van de training. Bij specifieke indicaties betaalt de zorgverzekeraar de training. Ten aanzien van de zorgverzekering kunt u bij ons informeren.

Deelnemers
tussen de 10-12 personen.

Heb je behoefte aan meer informatie? Neem gerust contact op met Matt Stavenuiter-Tyssen:
e-mail: matt@hartenzielheiloo.nl
tel. 06 51991492

Meteen inschrijven?
Dat kan hier.

leeg