Spirituele Psychotherapie

Spirituele Psychotherapie

leeg

Spirituele Psychotherapie

Naast een regulier aanbod Geestelijke Gezondheidszorg, waarin mensen in behandeling kunnen komen met klachten, heeft Hart&Ziel Heiloo ook het aanbod van zogenoemde Spirituele Psychotherapie. Je kunt je nu aanmelden voor een individueel of een relatie traject.

Mensen onderweg op een spiritueel pad kunnen vroeg of laat een behoefte krijgen aan Psychotherapie. Naar binnen kijken, zelfonderzoek, innerlijk werk, ‘jezelf openen’, delen met anderen op het pad, …..het is een onvervreemdbaar onderdeel van elk spiritueel pad.

Je kiest er voor meer geconfronteerd te raken met jezelf, en je ziet misschien meer hoe je problemen hebt die je eerder niet zo zag.

Of je loopt hoe dan ook steeds weer tegen dezelfde innerlijke patronen aan, waarbij je ontdekt dat je die niet zelf verandert, terwijl ze jou en anderen wel in de weg zitten. Of er komen juist perioden van somberheid of angst op, terwijl je toch bezig was je vreugde te vinden in je spirituele pad. Of je merkt dat je relaties of je leven ingrijpend veranderen, en dat lijkt alles op z’n kop te zetten. Ook kan er sprake zijn van een spirituele bypass, dat wil zeggen dat je het pad zelf gebruikt om je een geluksgevoel te laten bezorgen, terwijl je onderliggende problemen ongemoeid laat (bijvoorbeeld, veel mediteren om een bepaald gevoel op te wekken, en bijvoorbeeld zo een goede … te zijn, veel lezen om een goede student te zijn, etc.).

Een spiritueel pad.

Hart&Ziel Heiloo biedt Psychotherapie voor mensen op een spiritueel pad. Je bent van harte welkom je daarvoor aan te melden. Het maakt dan niet uit welk formeel pad je precies volgt. Psychotherapie wordt dan gezien als een periode waarin je een werkrelatie aangaat met een psychotherapeut, waarbij je gang op het spirituele pad wordt versterkt of versneld.

 Cursus In Wonderen

Hart&Ziel Heiloo biedt Spirituele Psychotherapie vanuit een specifieke context. Die context wordt geboden door contouren van de Psychologie en de Psychotherapie zoals een Cursus in Wonderen die aanzet. Zowel Matt als Meinard zijn beiden al bijna 20 jaar studenten van een Cursus in Wonderen. Die leerweg biedt een compleet spiritueel pad met onder andere een eigenstandige Psychologie en Psychotherapie. Je bent misschien zelf ook student van Een Cursus in wonderen, maar je kunt ook een ander pad bewandelen. De ervaring is dat in het mystieke we misschien verschillende vaktaal kunnen hebben en ogenschijnlijk andere denksystemen kunnen hanteren, het gaat en leidt doorgaans naar het zelfde.

Voor jou is het dus niet noodzakelijk om een student te zijn van deze Cursus. Ook als je je op een ander pad begeeft, ben je welkom je aan te melden.

Hart&Ziel Heiloo maakt onder andere graag gebruik methoden van werken, die binnen de reguliere GGZ en vanuit wetenschappelijk onderzoek hun nut hebben bewezen, en eenvoudig aansluitend kunnen  worden gemaakt aan die context van die Een Cursus in Wonderen biedt.

Een methode daarvan is Schematherapie. Schematherapie is een goed werkende behandeling om disfunctionele dieperliggende innerlijke overtuigingen en patronen te behandelen. Een goede behandeling om trauma’s te behandelen is het welbekende EMDR. Voor het bewerken van trauma kan ook Narratieve Exposure Therapie worden gebruikt. Ook zogenoemde Acceptance & Commitment Therapy wordt gebruikt; en Mindfulness en Compassietraining kan worden ingezet. En daarnaast kan, met name door Matt, ook relatietherapie worden aangeboden, waarin je samen met je partner komt. De ontwikkeling van je relatie kan een enorme motor zijn voor spirituele groei – als je dat daarbinnen voorop stelt.

 

leeg