Dag van de Stilte

Dag van de Stilte

leeg

Zondag 29 oktober: Dag van de Stilte, met aansluitend klankconcert.

Een terugblik.

Druk kakelend kwamen ze binnendruppelen afgelopen zondag. De mensen kwamen voor een Stiltedag, het was nota bene “Nationale Dag van de Stilte”!
Of het wat zachter kon, kwam de Yogadocent vragen, de mensen in de zaal lagen net in hun ontspanning…
Even later was er een huiskamer vol gezelligheid. Iedereen aan de koffie met wat lekkers. Mensen hadden spontaan zelfgebakken cake mee, en voor bij de lunch tomaatjes om te delen, bij gebrek aan conversatie.
Toen de klankschaal klonk, werden we echt stil. Iedereen bij zichzelf, begeleide meditaties, Yoga, wandelen, ontspannen.

Zo’n dag zit vol met genieten van ‘wat er is’, van frisse lucht en herfstbos tot warme soep en bovenal de rust, waar we allemaal zo naar verlangen. De ontdekking van een deelnemer: ‘Ik merk dat ik het zo goed heb met mezelf in de stilte’, en een ander: ‘Zo heerlijk dat je even niet hóeft te praten!’
De dag eindigde in mooi contrast met de stilte. We genoten van een hartverwarmend klankconcert van Joke Welboren. Ze weet je te raken met haar stem, vooral als ze voor iedereen zijn eigen naam ‘zingt’!
Met veel dank aan Linda van Flow of Yoga in Castricum, voor de zorg deze dag. We fluisterden achter de bar tegen elkaar: ‘Het is hier echt “the place to be” vandaag!’
Voor nu en nog eens.
Op 30 december is er weer een mooie dag, op die plek aan de duinrand van Castricum.
Themadag Mindfulness, thema: Loslaten. Voel je het al, loslaten van alles wat je niet meer kunt gebruiken, en fris het nieuwe jaar in? Geen goede voornemens, maar ’tabula rasa’, met een schone lei!

leeg