Retraite

Retraite

leeg

Hart&Ziel nodigt je uit:
een midweek retraite in het najaar

“Terugkeer naar de Liefde die je bent”

Je kunt je hier direct inschrijven >

Iedereen wil zich graag gelukkig voelen met zichzelf en het leven. Je verbonden voelen met anderen, het leven aankunnen en vreugde ervaren. Vaak lijkt dat ver weg, zelfs onbereikbaar, of ernstig verstoord door afleidende, stressvolle zaken in ons dagelijks leven.
Je zult je wellicht afvragen: Hóe dan, hoe kom ik daar terug?

Je oorsprong: Liefde
In dit retraite programma presenteren we je een nieuwe, non-dualistische visie die jouw kijk op wie jij bent zal veranderen. Daarmee kun je een andere richting inslaan in het leven. Deze richting leidt je terug naar waar je vandaan kwam, je oorsprong: Liefde.

Deze retraite is voor jou als je verlangt naar deze ervaring, jezelf graag wil ontwikkelen tot meer dan een ‘functionerend mens’, tijd en ruimte wil maken voor dit proces en wilt delen met een groep gelijkgestemden (max 13 personen).
Het programma is te zien als een verdieping/voortzetting van mindfulness en compassie. Als je deze trainingen niet hebt gevolgd kun je evengoed deelnemen. In een persoonlijk intakegesprek word je ingeleid in het programma en stemmen we de verwachtingen af.

Meditatief, zelfonderzoekend, transformerend
In de midweek leven we samen in een groep en richten we onze aandacht helemaal op deze visie, die we stap voor stap uitleggen en voorleven. De theorie die wij teachen zul je direct middels oefeningen kunnen ervaren. Deze oefeningen zijn meditatief, zelfonderzoekend en transformerend. Ze behoren niet tot een specifieke religie maar zijn geïnspireerd op ‘een cursus in wonderen’ en de oosterse en westerse psychologie.

Je zult echt uit je automatische gedachtenpatronen en gewoonten worden gebracht, en daarmee uit je comfortzone. Verwarring ervaren, en jezelf vragen gaan stellen is mooie manier om te leren. We doen dit vooral in de groep, maar omdat jij je eigen persoonlijke proces hebt bieden we ook één op één- gesprekken* aan, zodat je helemaal mee komt in deze ontwikkeling. Om je hieraan helemaal toe te wijden, worden de maaltijden verzorgd door de liefdevolle handen en harten van Peter en Nicole.

 

Datum
Dit jaar vindt retraite plaats in de midweek van 5 tot 9 november 2018.
Op maandag ben je vanaf 14.00 uur welkom en vrijdag om 14.00 uur zwaaien we je weer uit.

Locatie
We bewonen deze week het prachtig ‘Janhuis te Zeeveld’ in Castricum, gelegen in de duinen. Genieten van mooi uitzicht, frisse zeelucht en wandelen en fietsen direct vanuit het huis.

Kosten
De kosten bedragen 695 euro voor de hele midweek inclusief intakegesprek en materiaal.

Programma
De dag begint met mediatie*, yoga* en een stilteontbijt. Daarna is er ruimte voor wat persoonlijke en omgevingszorg, we verrichten een paar taken om onze leefomgeving fijn te houden en hulp te geven in de keuken. Tot aan de lunch volgt een groepsprogramma.
Daarna is er ruimte voor rust en stilte. Je kunt ontspannen in de heerlijke serre bij het vuur, tekenen of schrijven, wandelen in de mooie duinen waar je vanuit de voordeur zo in stapt, mediteren in de kapel of slapen… En alles wat je hebt geleerd te overdenken en in de praktijk te ervaren.

Een mogelijkheid tot extra ontspanning wordt aangeboden door Adrie, zij geeft op verzoek* ontspanning en healing tijdens de middagrust.
Na de thee volgt nog een groepssessie met teaching en meditatie, en we eindigen met een diepe ontspanning.
Na het diner is er een ontspannend en inspirerend avondprogramma*, dat tot 22 uur duurt en wordt afgesloten met een drankje bij de haard.

* deze activiteiten zijn vrijwillig. Bij alle andere programmaonderdelen word je verwacht deel te nemen. Dit is een geheel waarvan je geen onderdelen kan missen en je aanwezigheid is belangrijk voor het gezamenlijk proces.

Na deze week stap je anders, vol inspiratie en met een open hart de wereld en het dagelijks leven weer in. Je bent teruggekeerd bij jezelf, Liefde. Dat breng je mee de wereld in!

Meer informatie
Is je interesse gewekt? Heb je behoefte aan meer informatie?
Neem gerust contact op met Matt Stavenuiter.
matt@hartenzielheiloo.nl , tel: 06-51991492

Aanmelden
Je kunt ook ook meteen inschrijven,
dat kan hier >

Reacties
Vorig jaar was de retraite “de Liefde die je bent” een groot succes,
lees hier reacties >

leeg