leeg

Birgitte Kooren, haptotherapeut

Functie: haptotherapeut

Missie: Haptotherapie helpt je om (weer) te luisteren naar jouw intuïtieve signalen in jouw lichaam, zodat voelen en denken weer in balans komen.

Ieder lichaam geeft signalen af op het moment dat het vitaliteit verliest. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een knoop in je buik voelen, een brok in je keel voelen, enz. Wanneer je jouw intuïtieve signalen niet meer opmerkt en niet opneemt in jouw handelen, raak je gestrest en gespannen. Het denken wordt dan piekeren en onderdrukt je intuïtieve vermogen.  Wanneer je weer meer je gevoel (intuïtie) volgt, zal het piekeren en de lichaamsspanning sterk afnemen en kom je weer ‘lekker in je vel’ te zitten.

Er komt dan ruimte vrij om jezelf te zijn en weer zelfvertrouwen te ervaren. Vertrouwen in dat je goed bent door wie je bent ipv door wat je kunt. Psychische problemen uiten zich altijd óók in het lichaam. Wanneer daaraan niet voldoende of diep genoeg aandacht kan worden besteed in het psychotherapeutische proces, biedt haptotherapie daarop een verdiepende aanvulling.  Het hoeft niet altijd samen te gaan, je kunt ook los een haptotherapie traject volgen.

Voor meer informatie en/of nadere kennismaking, zie www.birgittekooren.nl
Bel 06-20530539 of mail: info@birgittekooren.nl

leeg